De praktijk in beeld: ervaring van een cliënte

Dit werk is gemaakt door een jonge vrouw van in de dertig, die wilde leren om meer in balans te zijn en minder te piekeren. Toen zij begon met de sessies wist ze niet wat ze wilde, waar ze heen wilde en had weinig zicht op haar eigen toekomst. Zij heeft in de loop der sessies geleerd om beter naar zichzelf te luisteren en meer eigenwaarde en uniciteit weten te ontwikkelen in het werk, maar ook in het dagelijks leven. In het begin had zij een afwachtende houding. Naarmate de sessies vorderden durfde zij zich meer open te stellen en ze durfde steeds meer diepgang in haar proces aan te brengen. Deze vrouw heeft zich ontpopt tot iemand die weet wat ze wil. Ze heeft haar richting weten te bepalen en heeft hard gewerkt aan het waarmaken van haar gewenste toekomst.
Zelf zegt ze het volgende over de behandeling:

“Door middel van collagetechnieken en tekenen heb ik o.a. gewerkt aan het thema zingeving. Zo heb ik voor mezelf in kaart kunnen brengen wat voor mij hierin belangrijk is. Vanuit daar kon ik met Ienke werken aan het weer richting geven aan mijn leven en concreet stappen in kaart brengen om gericht verder te kunnen. In die zin is het werken bij Ienke heel belangrijk voor mij geweest. Over de uiteindelijke tekening, schilderij of collage kon ik erg verrast zijn. Zo had ik een vertrekpunt zoals onderzoeken met nieuwe materialen of via een bestaand schilderij mijn eigen stijl laten zien. Het resultaat was dat ik een collage maakte waar ik mijn familiewapen in zag of bijvoorbeeld drie schilderijtjes van dezelfde afbeelding maakte die heel verschillend werden, maar wel mijn eigenheid in zich hadden. “

De praktijk in Beeld        Client I.1

Omwille van de veiligheid en privacy van de cliënte wordt in dit artikel de anonimiteit bewaakt.