Ienke Goldewijk

Ik ben Ienke Goldewijk, geboren in 1983, te Winterswijk. Ik ben afgestudeerd als vaktherapeut (beeldend therapeut) aan de Hogeschool van Utrecht en heb ervaring opgedaan in het werken met volwassenen in de psychiatrie ,  verslavingszorg en in de kinderpsychiatrie, zowel op individuele basis als in groepen.

Als therapeute, als mens en als ervaringsdeskundige ben ik zeer begaan met de problemen binnen het sociale leven, de werkomgeving en de maatschappij waar zoveel mensen tegenaan lopen.
Ik heb zelf ervaren hoe het is om een depressie, burn-out en angsten te hebben en ik heb flink geworsteld met zingevings-vraagstukken. Maar het is mij gelukt om hier inzicht in te krijgen, mijzelf hierin te ontwikkelen en zin te geven aan mijn eigen leven. Nu ben ik zover dat ik mijn expertise graag wil delen met anderen die dit nodig hebben. Ik wil mensen helpen om zichzelf terug te vinden, ik wil ze leren hoe je je hart kunt volgen en tegelijkertijd de schaduw van het verleden leert loslaten.

Geestelijk welzijn is niet enkel de afwezigheid van problemen

Beeldende therapie en mindfulness zijn twee verschillende wegen die naar hetzelfde doel leiden; zelfinzicht. Gecombineerd, maar ook los van elkaar, heb ik deze twee leren kennen als krachtige instrumenten om dieper contact te maken met je eigen innerlijke waarden.
Geestelijk welzijn is niet enkel de afwezigheid van problemen; er komt veel meer bij kijken dan dat. Daar wil ik anderen zoveel mogelijk in ondersteunen.

De praktijk ondersteunt en stimuleert in vrijzinnigheid, in eigenheid, jezelf mogen zijn én (echt waar) het is vrij zinnig om je eigen ontgonnen dieptes in beeld te brengen; de ervaring aan te gaan. Mits je jezelf echt wilt leren kennen…
Want hoewel zeer de moeite waard, is het aangaan van deze relatie met jezelf niet altijd even makkelijk en soms zelfs ronduit moeilijk. Daarom doen we het samen.